Україна має не тільки виграти війну, а й не програти мир – експерт

Україна має не тільки виграти війну, а й не програти мир – експерт

Укрінформ
Один із ризиків для нас - це виграти війну і програти мир, тобто для нас важливо забезпечити економічне відновлення країни.

Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ, передає Укрінформ.

«Один з ризиків для нас - це виграти війну і програти мир. Виграти війну – це відновити територіальну цілісність, завдати військової поразки росії, але це ще не означає виграти мир. Якщо Україна після війни буде залишатися найбіднішою країною Європи – це означатиме програти мир. Якщо не подолати проблеми нерівності та бідності в країні – це теж означає програти мир», - підкреслив Кущ.

Він зазначив, що уже зараз потрібно працювати над створенням нової економічної моделі, яка стане базовою для потужного економічного відновлення після війни.

Читайте також: На швидке відновлення України цьогоріч потрібно ще $17 мільярдів - Шмигаль

«Якщо Україна планує себе посилювати як держава, то потрібно напрацювати програми щодо повернення населення. Такі програми працюють лише в парі з потужними програмами економічного розвитку. Люди будуть повертатися лише тоді, коли в Україні будуть створюватись робочі місця, коли умови ведення бізнесу будуть кращі ніж в інших країнах. Для цього потрібно створити багатофакторну модель економічного відновлення з урахування всіх тих помилок, які були раніше», - сказав економіст.

Як повідомлялося, економіка України скоротилася у 2022 році більш як на 35% унаслідок російського вторгнення, щомісячний дефіцит бюджету оцінюється у 5 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-