Завдяки морському експорту 43 країни світу отримали понад 22 мільйони тонн продовольства - Зеленський

Завдяки морському експорту 43 країни світу отримали понад 22 мільйони тонн продовольства - Зеленський

Укрінформ
Завдяки морському експорту з України 43 країни світу отримали понад 22 мільйони тонн продовольства.

Про це йдеться у відеозверненні Президента, передає Укрінформ.

«Уже 7 місяців працює наша експортна зернова ініціатива. За цей час 43 країни світу отримали понад 22 мільйони тонн продовольства завдяки нашому морському експорту. Це вагомий український внесок у світову продовольчу безпеку і стабілізацію світового продовольчого ринку", сказав Президент.

Читайте також: Зеленський провів розмову з прем’єром Британії

За його словами, якби не ця ініціатива, то зараз, відбувалися б процеси політичного та соціального хаосу в деяких країнах Африки й Азії, була б загалом значно гостріша криза вартості життя, яку відчували різні народи минулого року.

"Але якби ця наша ініціатива працювала на повну потужність, якби росія не намагалася її загальмувати, ми змогли б відправити на експорт більше продовольчої продукції. Тобто гарантій продовольчої безпеки у світі було б відчутно більше", - наголосив Зеленський.

"Наші партнери точно знають, які саме свідомі дії росії підривають продовольчу безпеку. Працюємо над тим, щоб усе ж дати необхідну стабільність", - сказав він.

Читайте також: Процес перемовин про продовження «зернової угоди» вже запущений - Мінінфраструктри

Крім того, за словами Президента, морський продовольчий експорт дає користь і Україні. "Близько мільйона українців працюють у галузях, які повʼязані з аграрним виробництвом. І для них той факт, що ми розблокували морський експорт минулого року, – це гарантія особистої та родинної соціальної безпеки», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Мінагрополітики очікує, що «зернова угода» буде продовжена у березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-