Нові санкції ЄС проти росії охоплять великі банки та імпорт товарів для армії – Bloomberg

Нові санкції ЄС проти росії охоплять великі банки та імпорт товарів для армії – Bloomberg

Укрінформ
Європейський Союз в рамках 10-го пакету санкцій проти росії планує запровадити обмеження проти кількох російських банків, Фонду національного добробуту, а також деяких фізичних осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників видання, до санкційного списку можуть потрапити, зокрема, Альфа-Банк, Тінкофф Банк та Росбанк. Крім того, ЄС хоче змусити банки повідомляти у своїх звітах інформацію про активи російського центрального банку.

Інші санкційні пропозиції включають продовження призупинення дії ліцензій на мовлення ЗМІ, які контролюються російською державою і яких звинувачують у поширенні пропаганди, маніпулюванні та спотворенні фактів, спрямованих на ЄС та його сусідів.

Згідно з документами, ЄС також хоче заборонити громадянам росії обіймати посади в керівних органах операторів критичної європейської інфраструктури та організацій. 

Так само 10-й пакет санкцій, у разі схвалення, забороняє надавати потужності для зберігання газу громадянам і резидентам росії, а також організаціям, заснованим у росії.

Останній пакет обмежувальних заходів також запровадить широкі торговельні обмеження на товари, які використовує російська армія, включаючи технології, компоненти, важкі транспортні засоби, електроніку та рідкоземельні елементи. 

Читайте також: Десятий пакет санкцій ЄС проти росії буде затверджений до 24 лютого – джерело

Крім цього, ЄС пропонує заборонити транзит товарів через росію, щоб знизити ризик порушення санкцій, і запровадити обмеження на імпорт до ЄС російської гуми та асфальту. 

ЄС також планує накласти санкції на десятки фізичних і юридичних осіб, у тому числі політиків і військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський наполягає на запровадженні Європейським Союзом санкцій проти російської атомної, ракетної та дронової індустрії та частини ІТ-сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-