Уряд у січні перерахував місцевим бюджетам ₴10,7 мільярда

Уряд у січні перерахував місцевим бюджетам ₴10,7 мільярда

Укрінформ
Місцеві бюджети у січні 2023 року отримали 10,7 млрд грн трансфертів із загального фонду державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"У січні 2023 року (станом на 01.02.2023) уряд України, згідно з бюджетним законодавством, забезпечив перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам в обсязі 10,7 млрд грн, що становить 61,8% від передбачених розписом асигнувань", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на базову дотацію перераховано в сумі 2,4 млрд грн, або 100% до розпису асигнувань, на освітню субвенцію перераховано в сумі 6,8 млрд грн, або 100% до розпису.

Також у розпорядженні органів місцевого самоврядування, територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих територій у січні залишилась реверсна дотація в обсязі 241,8 млн грн, яка не перераховувалась до державного бюджету в умовах воєнного часу.

Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ за загальним і спеціальним фондами за січень 2023 року збільшились на 17,5 млрд грн і станом на 1 лютого 2023 становлять 133 млрд гривень.

Читайте також: Великий бізнес у січні сплатив до місцевих бюджетів майже ₴882 мільйонів

Залишки коштів збільшилися у всіх регіонах України. За рахунок цих ресурсів органи місцевого самоврядування і надалі мають можливість забезпечувати фінансування першочергових потреб на місцевому рівні.

Як повідомляв Укрінформ, місцеві бюджети у січні - грудні 2022 року отримали 137 млрд грн трансфертів із загального фонду державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-