ЄС оголосив про старт Донорської координаційної платформи для відновлення України

ЄС оголосив про старт Донорської координаційної платформи для відновлення України

Укрінформ
Європейський Союз оголосив про початок діяльності багатосторонньої Донорської координаційної платформи, яка допомагатиме Україні у процесі відновлення та відбудови після руйнувань, спричинених російською агресією. 

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії, передає Укрінформ. 

«Багатостороння Донорська координаційна платформа для підтримки процесу відновлення та відбудови в Україні була започаткована сьогодні. Вона забезпечить тісне співробітництво між міжнародними  донорами та фінансовими організаціями, надання підтримки у належний, прозорий та відповідальний спосіб», - наголошується у повідомленні. 

Перша зустріч Донорської координаційної платформи, як зазначається, відбулась у режимі телеконференції за участю офіційних осіб високого рівня від України, Європейського Союзу, країн G7 та фінансових інституцій, таких як ЄІБ, ЄБРР, МВФ та Світовий банк. З часом до платформи зможуть приєднатися інші донори. 

Читайте також: Євросоюз засудив чергову ракетну атаку рф на Україну та нагадав про відповідальність

Зазначається, ЄС рішуче налаштований продовжувати відігравати провідну роль у підтримці процесу відновлення та відбудови України, який буде тісно пов’язаний із європейським курсом країни, та забезпечить, щоб надходження інвестицій в країну відбувалося одночасно зі здійсненням ключових реформ. 

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулого року, з початку російського військового вторгнення в Україну, ЄС надав Україні допомогу на загальну суму 49 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-