Швеція передасть Україні обладнання для відновлення енергосистеми

Швеція передасть Україні обладнання для відновлення енергосистеми

Укрінформ
Уряд Швеції дозволив державній компанії Svenska kraftnät («Шведські електромережі») передати Україні обладнання, що необхідне для відновлення енергосистеми після російських обстрілів.

Про це повідомили у шведському уряді, передає Укрінформ.

«Svenska kraftnät визначили матеріали, які вони могли б передати в Україну, які є корисними для тамтешнього енергопостачання. Зараз уряд вирішив, що матеріал можна передати. Svenska kraftnät не має права віддавати державне майно без рішення уряду», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Швеції назвали допомогу Україні пріоритетом свого головування в ЄС

Міністерка енергетики та промисловості Ебба Буш наголосила, що в минулому шведський уряд уже надавав Києву пакет підтримки, який мав зміцнити протиповітряну оборону України для захисту від нападів зокрема на енергооб'єкти, а підтримка Svenska kraftnät має сприяти реконструкції пошкодженої енергосистеми.

В уряді зазначили, що компанія, перш ніж направити їм запит, з'ясувала, що має обладнання, яке може бути передане і може стати в пригоді в Україні. Компанія виявила у своїх запасах матеріали, від яких можна відмовитися, не нашкодивши енергосистемі Швеції.

Читайте також: Київщина отримала від шести країн понад 90 тонн енергообладнання

Зараз Svenska Kraftnät веде переговори зі Шведським агентством з надзвичайних ситуацій щодо транспортування пожертвуваних матеріалів в Україну.

Як повідомлялося, за словами очільника НАК «Нафтогаз України» Олексія Чернишова, енергетики разом з місцевою владою та комунальниками відновили понад 55% зруйнованих та пошкоджених російським агресором об'єктів енергетичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-