Київщина отримала від шести країн понад 90 тонн енергообладнання

Київщина отримала від шести країн понад 90 тонн енергообладнання

Фото
Укрінформ
Київщина отримала від шести європейських країн 105 одиниць енергетичного обладнання загальною вагою 90 т, яке надійшло як гуманітарна допомога.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

“Сьогодні ми отримали чергову партію допомоги для відновлення енергопостачання. Це обладнання різного класу, яке допоможе усунути на цьому енергооб’єкті важкі пошкодження, які були завдані ракетними ударами рф”, - наголосив міністр енергетики Герман Галущенко під час відвідин одного з енергетичних об‘єктів Київської області.

Зазначається, що 23 січня разом з Галущенком об‘єкт відвідали посол Польщі  Бартош Ціхоцкі, посол Австрії Арад Бенкьо, тимчасово повірена у справах Нідерландів Есселієн ван Ертен, а також представники дипломатичних місій Азербайджану, Литви та Південної Кореї.

Переданий сьогодні вантаж включає, зокрема, трансформатори, електростанції резервного живлення, обмежувачі перенапруги, елегазові вимикачі.

Читайте також: Данія передала Миколаєву 11 тонн обладнання для налагодження водопостачання й опалення

Країни-партнери переконані, що слід посилювати міжнародну координацію для передачі Україні необхідного обладнання, а в разі його відсутності – для можливого налагодження виробництва такого устаткування за кордоном.

Як повідомлялося, за словами очільника НАК «Нафтогаз України» Олексія Чернишова, енергетики разом з місцевою владою та комунальниками відновили понад 55% зруйнованих та пошкоджених російським агресором об'єктів енергетичної інфраструктури.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-