Японія може зіграти ключову роль у відбудові України - посол

Японія може зіграти ключову роль у відбудові України - посол

Укрінформ
Японія, яка вже виділила Україні понад 1,6 мільярда доларів допомоги  може стати одним з лідерів у процесі формування міжнародного фонду відбудови нашої країни.

Таку думку висловив в інтерв’ю Українській службі Голосу Америки посол України в Японії Сергій Корсунський, передає Укрінформ.

«Цього року Японія головує в «Групі Семи» і ми розраховуємо, що вона стане лідером з формування фонду відбудови України, який вже створений Світовим банком, і де, я думаю, Японія зіграє ключову роль», - сказав дипломат.

За його словами, у найбільших японських компаніях створені спеціальні робочі групи й підрозділи, які займаються вивченням питання відбудови України.

Читайте також: Кішіда запевнив Зеленського, що Японія зробить усе можливе для допомоги Україні в боротьбі з рф

«А Японія – це швидкісні потяги, це мости, шляхопроводи, інфраструктура, надсучасне виробництво автомобілів, і металургія. Я вірю, що саме в таких масштабних проєктах Японія відіграватиме ключову роль», - підкреслив посол.

Він також зазначив, що Японія одразу від початку повномасштабної російської агресії стала на бік демократичного світу і приєдналася до всіх санкцій, які ввели країни G7 та ЄС. Загалом станом на сьогодні допомога Японії нашій країні оцінюється в 1,6 мільярда доларів. Однак, за словами посла, це лише офіційна частина, насправді ж вона є значно більшою.

Читайте також: Японії виділяє $95 мільйонів на відновлення України

Як повідомлялося, напередодні прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда відвідав з візитом Вашингтон, де зустрівся з президентом США Джо Байденом. Лідери двох країн обговорили, зокрема, посилення двосторонньої взаємодії, протидію російській агресії та стримування Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-