Україна закликає світ запровадити санкції проти ядерної промисловості рф

Україна закликає світ запровадити санкції проти ядерної промисловості рф

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко закликав світову спільноту впровадити санкції проти ядерної промисловості рф та відмовитись від російського ядерного палива.

Як передає Укрінформ, про це він заявив на зустрічі з очільниками дипломатичних місій Групи семи та Представництва ЄС в Києві, повідомляє Міненерго.

«Дуже важливо сьогодні дати сигнал про готовність відмовитися від нього (ядерного палива – ред.) через конкретний період часу. Це можливо. Інші виробники можуть збільшити обсяги свого виробництва, щоб замістити російське ядерне паливо», – зауважив Галущенко.

Міністр зазначив, що під егідою МАГАТЕ тривають переговори стосовно створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС. Позиція України в цьому питанні залишається незмінною: російські військові разом зі зброєю та представниками Росатома повинні залишити станцію.

Як повідомлялося, російські війська захопили ЗАЕС 4 березня. Загарбники розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. Причому в цих обстрілах ворог звинувачує ЗСУ.

Читайте також: росіяни обстрілами вивели з ладу інфраструктуру для запуску енергоблоків ЗАЕС - Енергоатом

Українська влада наголошує, що для відновлення ядерної безпеки росія повинна повністю вивести свої війська та техніку із Запорізької АЕС.

Починаючи з 10 жовтня росіяни випустили на українські енергетичні об'єкти понад тисячу ракет і дронів. Українська енергосистема вже пережила дев’ять хвиль масованих терористичних атак. Через пошкодження об'єктів енергетики по всій території України запроваджуються погодинні та екстрені відключення світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-