У МВФ вважають, що росія втратила газовий ринок Європи назавжди

У МВФ вважають, що росія втратила газовий ринок Європи назавжди

Укрінформ
росія остаточно втратила доступ на європейський газовий ринок, бо в Європі нарешті зрозуміли, що російський газ – це зброя, а не економічний інструмент.

Про це сказав в інтерв’ю Укрінформу заступник виконавчого директора Міжнародного валютного фонду Владислав Рашкован.

«росія втратила європейський ринок газу – назавжди. Не існує можливості, щоб Європа знову погодилася би лізти в цю пастку росії», - зауважив представник керівництва Фонду.

Він нагадав, що Україна попереджала європейських партнерів з 2014 року, що «це зброя, а не економічний інструмент».

Рашкован також підкреслив, що санкції проти рф діють ефективно, і в довгостроковому плані росія не має жодних економічних перспектив.

«Саме тому наступного року економіка рф за прогнозами визначена з «мінусом». Вони втратили доступ до технологій, до міжнародних грошей, до глобальних компаній. Структурно – це великий вплив на російську економіку», - підкреслив Рашкован.

Він також зазначив, що великий потенційний вплив матимуть «нафтові» обмеження проти рф, запровадженні в грудні. «Це є найбільш впливовою санкцією для економіки рф, бо основні доходи кремля від нафти надалі постійно зменшуватимуться», - підкреслив він.

Читайте також: Перший німецький LNG-термінал почав працювати

Як повідомляв Укрінформ, після повномасштабного вторгнення рф в Україну країни Заходу запровадили безпрецедентні санкції, експорті та інші обмеження проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-