Перший німецький LNG-термінал почав працювати

Перший німецький LNG-термінал почав працювати

Укрінформ
Перший у Німеччині LNG-термінал в Вільгельмсхафені 21 грудня прийняв перший газ із регазифікаційного судна Höegh Esperanza.

Про це повідомляє NDR, передає Укрінформ.

Зазначається, що заповнення труби та подача газу в мережу відбулися на добу раніше, ніж планувалося. Спочатку компанія Uniper, яка є оператором термінала, анонсувала початок роботи на четвер.

«Той факт, що перший газ уже надходить через наш LNG-термінал у Вільгельмсгафені, є ще одним доказом рішучості, з якою всі учасники просувають проєкт уперед. Зараз починається фаза випробувань, яка має бути завершена наприкінці лютого», - сказав менеджер Uniper, відповідальний за інвестиційне планування, Хольгер Крец.

Читайте також: Українська ГТС залишається єдиним шляхом транзиту російського газу в Європу – Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, церемонія відкриття термінала відбулася 17 грудня за участі канцлера, міністрів економіки та фінансів ФРН, які представляють три партії правлячої коаліції.

Спеціальне судно з переробки газу Höegh Esperanza прибуло до Вільгельмсхафена 15 грудня з повним завантаженням - приблизно 165 тис. кубометрів скрапленого природного газу з Іспанії.

Як очікується, у січні почнеться комерційне транспортування газу в Вільгельмсгафен з різних регіонів світу, окрім росії.

Будівництво термінала розпочалося влітку. Глава уряду ФРН Олаф Шольц назвав такі темпи небаченими, а метою – ліквідацію залежності від російського газу.

Фото: ndr.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-