США планують виділити близько $45 мільярдів Україні та союзникам по НАТО – Reuters

США планують виділити близько $45 мільярдів Україні та союзникам по НАТО – Reuters

Укрінформ
Учасники переговорів у Конгресі США представили законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,7 трлн дол., з яких передбачається виділити 44,9 млрд дол. додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Як зазначається, загальний обсяг фінансування, запропонований у законопроєкті, перевищує приблизно 1,5 трлн дол., виділених у попередньому році.

«До законопроєкту включено 44,9 млрд дол. США у вигляді додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО», – пише агентство.

Лідери Сенату та Палати представників США націлені ухвалити законопроєкт та відправити його президенту Джо Байдену до кінця тижня, щоб не допустити перебоїв у роботі уряду.

Протягом кількох місяців демократи та республіканці сперечалися про те, скільки грошей має бути витрачено на військові та невійськові програми, йдеться у повідомленні.

Читайте також: США відповіли на заяви рф щодо забезпечення України передовим озброєнням

Невдача з ухваленням законопроєкту може призвести до часткового призупинення роботи уряду США в суботу напередодні Різдва, і, можливо, до багатомісячного протистояння після того, як республіканці візьмуть під контроль Палату представників 3 січня.

Учасники перегорів у Конгресі працювали протягом вихідних, щоб додати останні поправки у законопроєкт, який ще може бути змінений Палатою представників або Сенатом.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден затвердив своїм підписом закон про короткострокове фінансування уряду, уникнувши таким чином «шатдауну» в країні в умовах не ухваленого досі державного бюджету на 2023 фінансовий рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-