Байден підписав закон для уникнення урядового «шатдауну» в США

Байден підписав закон для уникнення урядового «шатдауну» в США

Укрінформ
Президент США Джо Байден затвердив своїм підписом закон про короткострокове фінансування уряду, уникнувши таким чином можливість «шатдауну» в країні в умовах неприйнятого досі державного бюджету на 2023 фінансовий рік.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному в п’ятницю, передає Укрінформ.

«У п’ятницю, 16 грудня 2022 року, президент підписав закон H.R. 1437 щодо продовження фінансування – 2023, який забезпечує асигнування для федеральних агентств на 2023 фінансовий рік до 23 грудня 2022 року»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: США після нової масованої атаки рф пообіцяли Україні додаткові засоби ППО

Таким чином, урядовим установам США продовжить нараховуватися компенсація витрат та заробітна плата для працівників за рівнем попереднього фінансового року. Передбачається, що впродовж наступного тижня демократи й республіканці в Конгресі продовжать переговори щодо ухвалення основного законопроєкту з держбюджетом США на 2023 фінансовий рік, який формально вже розпочався 1 жовтня цього року.

Читайте також: Сенат ухвалив оборонний бюджет США на 2023 рік

Як повідомлялося, в четвер Сенат США проголосував 71 голосами «за» та 19 «проти», ухваливши законопроєкт. Напередодні документ був прийнятий Палатою представників США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-