Україна отримає близько €1,5 мільярда допомоги для відновлення інфраструктури - Шмигаль

Україна отримає близько €1,5 мільярда допомоги для відновлення інфраструктури - Шмигаль

Укрінформ
За підсумками візиту урядової команди до Франції, Україна отримає близько 1,5 млрд євро допомоги для відбудови інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

“Близько 1,5 млрд євро допомоги. Такі результати візиту урядової команди до Франції. За підсумками конференції "Солідарні з українським народом" було залучено 1 млрд євро. Частина з них — це обладнання, яке буде передано найближчим часом для відновлення енергоінфраструктури України”, - написав Шмигаль.

Він додав, що також є низка угод на більш ніж 530 млн євро на розвиток цифрової сфери та швидку відбудову інфраструктури.

Читайте також: Відбудова, інфраструктура та енергетика: Україна і Франція підписали низку угод про співпрацю

За словами Шмигаля, посадовці узгодили спільне бачення страхування воєнних ризиків для бізнесу. А також питання постачання Францією систем протиракетної оборони.

Ключовим питанням була ядерна безпека. З головою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі та президентом Еммануелем Макроном Україна поступово рухається в цьому напрямку.

Шмигаль висловив подяку президенту Франції за організацію конференції та потужну підтримку України в боротьбі за свободу та демократію.

Читайте також: Зеленський: Обсяг плану швидкої відбудови — понад 50 тисяч об'єктів на €12 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Парижі пройшла міжнародна конференція “Солідарність з українським народом”, організована спільно Францією та Україною. Мета заходу – об’єднати партнерів, донорів, багатосторонні інституції та неурядові організації, щоб надати підтримку українському народу.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна отримає мільярд євро допомоги, переважно на енергетичну сферу. Є рішення щодо нових пакетів допомоги Україні у низці країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-