Зеленський закликає французький бізнес інвестувати в розбудову переробної галузі в Україні

Зеленський закликає французький бізнес інвестувати в розбудову переробної галузі в Україні

Укрінформ
Україна з серпня відправила на експорт 13 млн тонн продовольства, і переважну більшість становить аграрна сировина. Державі потрібно розвивати переробну галузь.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на Форумі з економічної стійкості та реконструкції України, що відбувається у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спільними зусиллями України і наших партнерів вдалося зупинити розгортання глобальної продовольчої кризи. Ми відновили морський аграрний експорт з України, який був заблокований російським флотом від початку повномасштабної війни. Із серпня цього року ми вже відправили на експорт більш як 13 млн тонн продовольства", - сказав глава держави.

Він нагадав про започатковану гуманітарну ініціативу "Зерно з України", завдяки якій ми зможемо допомогти найбіднішим країнам світу. За словами Зеленського, це означає порятунок мільйонів людей від голоду і від спалахів міграційної кризи.

Читайте також: Французький бізнес готовий інвестувати в українську економіку – Свириденко

Водночас Президент наголосив, що Україна відправляє як на експорт, так і як гуманітарні вантажі переважно аграрну сировину, а може відправляти продукти переробки.

"Тобто, це означає, що просто зараз ми маємо потребу в розбудові цілої галузі, яка буде орієнтована на експорт, точно матиме споживачів і точно даватиме прибуток. Очевидно, що це вигідний економічний проєкт, і було б правильно, якби французький бізнес уже зараз оцінив перспективи і прийшов в Україну заради такого проєкту", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Відновлення України та інвестиції в інфраструктуру: Шмигаль підписав меморандум з IFC

За його словами, такі ж перспективи й колосальні можливості є в енергетиці, машинобудуванні, оборонній промисловості, транспортній сфері, будівництві, ІТ та багатьох інших галузях.

"Лише в Україні можна доволі швидко реалізувати масштабний проєкт екологічної і сучасної реіндустріалізації. І у нас є чітке розуміння, як це зробити", - заявив Президент.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що лише на поверхневе швидке відновлення розбитих російськими ударами українських енергооб’єктів потрібно щонайменше 1,5 мільярда євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-