Європарламент у четвер проведе голосування щодо виділення Україні €18 мільярдів

Європарламент у четвер проведе голосування щодо виділення Україні €18 мільярдів

Укрінформ
Європейський парламент розгляне запит від Ради ЄС щодо термінового розгляду питання про виділення Україні макрофінансової допомоги «+» у 2023 році в обсязі €18 мільярдів євро та, якщо такий запит буде підтриманий, проведе голосування стосовно ухвалення такого рішення 15-го грудня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Європарламенту.

«Президент (Європарламенту) отримав запит на термінову процедуру від Ради ЄС, відповідно до Правила 163, щодо такого правового файлу: Інструмент макрофінансової допомоги «+» для надання допомоги Україні у 2023 році. Голосування щодо цього запиту відбудеться у вівторок. Якщо він буде ухвалений, голосування відбудеться у четвер. Оскільки це є процедурою другого читання, якщо не буде пропозицій заперечити позицію Ради ЄС та не буде представлено жодних доповнень, запропонований правовий акт буде оголошений ухваленим, відповідно до Правила 69», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Треба якнайшвидше оцінити критерії України для вступу в ЄС - делегація Європарламенту

Як повідомлялося, напередодні посли країн ЄС одноголосно погодили пакет макрофінансової допомоги Україні у 2023 році на суму €18 мільярдів.

Раніше Рада ЄС досягла політичної згоди щодо законодавчого пакета, який дозволить ЄС виділити таку кредитну допомогу для України та почати виплату цих коштів вже на початку наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-