Норвегія виділяє мільярд крон на відновлення пошкодженої інфраструктури в Україні

Норвегія виділяє мільярд крон на відновлення пошкодженої інфраструктури в Україні

Укрінформ
Уряд Норвегії підписав угоду зі Світовим банком про надання 1 мільярда норвезьких крон на відновлення пошкодженої внаслідок російських ракетних ударів інфраструктури в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

“Існує нагальна потреба відремонтувати систему електропостачання та іншу інфраструктуру в Україні після кампанії бомбардувань росією цивільних об’єктів. Я рада, що ми сьогодні підписали угоду про надання 1 мільярда норвезьких крон (100 млн доларів), щоб допомогти швидко розпочати ремонтні роботи”, - заявила глава МЗС Норвегії Аннікен Гуйтфельдт після підписання документа з регіональним директором Світового банку у Східній Європі Арупом Банерджі.

Зазначається, що ці кошти Норвегії спрямовуються через багатодонорський Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформ Світового банку в Україні (URTF).

“Світовий банк використовуватиме цей фонд для продовження мобілізації кризової підтримки української влади разом із підтримкою ремонту критичної інфраструктури та більш довгострокової реконструкції”, - йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Чорногорія виділяє 11% від власного оборонного бюджету на підтримку України

Раніше Норвегія надала 300 мільйонів норвезьких крон бюджетної підтримки уряду України через Світовий банк. Ці кошти були спрямовані на виплату заробітної плати медперсоналу, вчителям та бюджетникам, а також на виплату пенсій та соціальних виплат.

Читайте також: Норвегія виділяє $15 мільйонів на військову місію ЄС з підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) провели 8 грудня конференцію за участю міністрів України, Молдови, Польщі та Румунії та погодили фінансовий пакет в обсязі 1 мільярда євро для розвитку «коридорів солідарності», що були створені для доставки українського експорту на європейський та світовий ринки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-