До Одеського порту зайшло третє судно під завантаження гуманітарною пшеницею від України

До Одеського порту зайшло третє судно під завантаження гуманітарною пшеницею від України

Укрінформ
За програмою Grain from Ukraine до Одеського порту 2 грудня зайшло третє cудно під завантаження 25 тис. т гумінатарної пшениці від України для Сомалі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що балкер Neva – це третє за рахунком судно в рамках програми, започаткованої Президентом України Володимиром Зеленським в партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН. Її мета – допомога бідним країнам у боротьбі з голодом.

Друге судно, BC Callisto, 2 грудня завершує в порту Чорноморська завантаження 30 тис. т пшениці, яке буде відправлено до Ефіопії.

У міністерстві очікують, що порти до кінця весни приймуть понад 60 суден, які доставлять українську пшеницю для бідних країн.

«Україна системно виконує свої зобовʼязання у межах «зернової ініціативи» та продовжує працювати над розвитком ініціативи Президента Володимира Зеленського Grain from Ukraine. Ми вдячні країнам-учасницям проєкту та впевнені, що спільними зусиллями зможемо не тільки боротися зі світовим голодом, але й зберегти за Україною статус ключового експортера агропродукції», – сказав віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: «Зерно з України» і формула миру: Зеленський поговорив з главою Африканського союзу

У межах "зернової ініціативи" у п'ятницю 2 грудня з портів Одеської області вийшло 7 суден з 287,4 тис. т агропродукції для країн Азії. Серед них балкер AL SAAD з 55 тис. тонн пшениці для Індонезії, яка потерпає від продовольчої кризи.

Від початку роботи «зернового коридору» Україна експортувала 12,7 млн т агропродукції.

Як повідомляв Укрінформ, у 90-ті роковини Голодомору Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine (Зерно з України), в межах якої до середини наступного року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки.

Перше судно за програмою Grain from Ukraine з 27 тис. т української пшениці для Ефіопоії відправили з Одеського порту 16 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-