Україна розраховує в дев'ятому пакеті санкцій ЄС побачити ембарго на російську нафту

Україна розраховує в дев'ятому пакеті санкцій ЄС побачити ембарго на російську нафту

Укрінформ
Україна очікує від Європейського Союзу більш жорстких енергетичних санкцій, зокрема повної заборони на купівлю російської нафти для країн ЄС.

Таку думку висловила заступниця голови комітету з питань економічного розвитку у Верховній Раді України Роксолана Підласа, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради.

«Україна має багато очікувань від нового пакету санкцій. У першу чергу мова йде про більш жорсткі енергетичні санкції. Ембарго, яке накладає ЄС з 5 грудня, на жаль, поки не стосується нафти, яка йде по трубопроводу до Угорщини», - зазначила народна депутатка.

Вона зауважила, що України розраховує на додаткові обмеження щодо росії та її резидентів, а також запровадження нових персональних санкції на осіб, які причетні до захоплення і терору на Запорізькій АЕС, та тих, які унеможливлять подальше виробництво ракет для рф.

«Тому треба або повністю припинити експорт, або ускладнити отримання коштів за енергоносії. В даному контексті відключення від SWIFT, про яке ми багато просили й говорили, було б дуже корисним», - додала Підласа.

Читайте також: Орбан іноді використовує Україну у власній грі з ЄС - Кулеба

Як повідомлялось, Європейський Союз готує 9-й пакет санкцій проти рф. Наразі він перебуває на етапі обговорення. В українському уряді очікують, що до дев'ятого пакета увійдуть санкції, які стосуються обмеження ціни або заборона на експорт газу, заборона заходу суден у російські порти та видача віз росіянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-