Експерти МАГАТЕ прибули на всі українські АЕС - Гроссі

Експерти МАГАТЕ прибули на всі українські АЕС - Гроссі

Відео
Укрінформ
Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії прибули на всі АЕС України з метою надання персоналу підтримки та допомоги.

Як передає Укрінформ, про це  гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив в опублікованому у Твіттері відеозверненні.

"Нещодавно Україна закликала МАГАТЕ забезпечити, як це було із Запорізькою АЕС, підтримку та допомогу на місцях – на Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також Чорнобильській АЕС. Ця підтримка розпочалася. Ми маємо зробити все, щоб запобігти ядерному інциденту на усіх українських АЕС", - повідомив Гроссі.

Він нагадав, що експерти МАГАТЕ з початку вересня перебувають на ЗАЕС, надаючи підтримку та допомогу персоналу станції. За словами гендиректора, вже видно прогрес у створенні зони фізичної та ядерної безпеки навколо цієї АЕС.

"Але в той час, коли світ сфокусований на небезпечній ситуації на Запорізькій АЕС, найбільшій атомній електростанції Європи, ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти країни", - наголосив Гроссі.

Читайте також: Переговори про зону безпеки навколо ЗАЕС просуваються вперед - МАГАТЕ

Учора внаслідок російських ракетних ударів уперше втратили зовнішнє електропостачання усі українські АЕС, якийсь час вони залежали від роботи дизельних генераторів. "Цю безпрецедентну ситуацію не можна було уявити ще кілька місяців тому. І це викликає велике занепокоєння", - заявив гендиректор МАГАТЕ.

Він наголосив на потребі забезпечити фізичну безпеку українських АЕС, аби такі інциденти більше не повторилися.

Читайте також: Рада МАГАТЕ у резолюції закликала рф припинити окупацію ядерних об'єктів в Україні - ЗМІ

Як відомо, Україна звернулася до МАГАТЕ з проханням відрядити експертні місії з фізичної та ядерної безпеки на Рівненську, Хмельницьку, Південноукраїнську, а також Чорнобильську АЕС.

Завдяки зусиллям міжнародної спільноти у вересні вдалося забезпечити постійну присутність чотирьох експертів МАГАТЕ на захопленій росіянами Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-