Рада МАГАТЕ у резолюції закликала рф припинити окупацію ядерних об'єктів в Україні - ЗМІ

Рада МАГАТЕ у резолюції закликала рф припинити окупацію ядерних об'єктів в Україні - ЗМІ

Укрінформ
Керівна рада Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), що складається з 35 країн, ухвалила третю резолюцію від початку повномасштабної війни в Україні, в якій закликала росію припинити всі дії на українських ядерних об'єктах.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

За словами дипломатів, які взяли участь у закритому голосуванні у четвер, резолюцію підтримали 24 держави із 35-ти, утрималися 7 країн - Кенія, Намібія, Індія, Пакистан, Саудівська Аравія, Південна Африка та В'єтнам. Проти проголосували росія та Китай. Ще дві країни не були присутніми під час голосування.

Читайте також: Хмельницька АЕС була тимчасово знеструмлена через російські обстріли – МАГАТЕ

"Рада висловлює серйозне занепокоєння тим, що російська федерація не прислухалася до закликів Ради негайно припинити всі дії проти та на ядерних об'єктах в Україні, і просить російську федерацію зробити це негайно", - йдеться у документі.

Як повідомляв Укрінформ, у МАГАТЕ заявили, що Хмельницька атомна електростанція (ХАЕС) у вівторок втратила повний доступ до електромережі через російські ракетні удари по Україні, що змусило її тимчасово перейти на резервне живлення від дизель-генераторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-