На Конференції ООН зі зміни клімату Україна відкриє власний павільйон

На Конференції ООН зі зміни клімату Україна відкриє власний павільйон

Укрінформ
На конференції ООН зі зміни клімату (СОР27) Україна представлятиме низку екологічних ініціатив у власному павільйоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України в Телеграмі.

«Україна на СОР 27 вперше матиме свій павільйон і представить низку ініціатив, пов’язаних із повномасштабним вторгненням росії. Протягом двох тижнів запланована велика кількість івентів і розгляд багатьох питань, починаючи від цифровізації і закінчуючи ініціативами у лісовій галузі, які мають запобігати зміні клімату», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Шарм-еш-Шейхі (Єгипет), де з 6 по 18 листопада проходитиме СОР 27, делегація України планує почати діалог з країнами світу щодо можливості розробки спільних підходів оцінки збитків довкіллю від воєнних дій.

Крім того, очікується низка переговорів, які дозволять отримати доступ до міжнародних екологічних фінансів та щодо ринкових і неринкових механізмів регулювання викидів парникових газів.

Ще однією ініціативою, яку представить Україна на цьогорічному СОР 27, є питання так званих «зелених» зернових коридорів.

Читайте також: В ООН заявили, що до 2050 року зникне велика кількість льодовиків

Як повідомлялося, за результатами роботи міжнародної конференції ООН “Довкілля для Європи” була підписана міністерська декларація, яка закріпила подальшу підтримку країн-учасниць у повоєнному відновленні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-