В ООН заявили, що до 2050 року зникне велика кількість льодовиків

В ООН заявили, що до 2050 року зникне велика кількість льодовиків

Укрінформ
Через зміни клімату до 2050 року велика кількість льодовиків по всьому світу, зокрема останні в Африці, зникне.

Про це йдеться у звіті ООН, передає Укрінформ із посиланням на BBC.

Як зазначається, на 50 обʼєктах Всесвітньої спадщини ООН розташовані близько 18 600 льодовиків. Вони становлять майже 10% льодовикової площі Землі. Звіт ЮНЕСКО свідчить, що третина льодовиків, розташованих на цих обʼєктах, розтане впродовж трьох десятиліть.

Експерти заявляють, що дві третини льодовиків на обʼєктах Всесвітньої спадщини ООН можна врятувати, але за умови, якщо світ обмежить глобальне потепління до 1,5 °C. У попередньому звіті ООН писали, що наразі у світу «немає надійного шляху» для досягнення цієї мети.

До списку обʼєктів Всесвітньої спадщини з льодовиками, які зникнуть до 2050 року увійшли: Гірканські ліси (Іран), Національний парк Дурмітор (Чорногорія), Національний парк Вірунга (Демократична Республіка Конго), Пейзажна природоохоронна зона Хуанлун (Китай), Єллоустоунський національний парк (США), Національний парк Маунт Кенія (Кенія), Піренеї Мон-Пердю (Франція, Іспанія), Національний парк гір Рувензорі (Уганда), Плато Путорана (росія), Тектонічна область Сардона (Швейцарія), Національний парк Наганні (Канада), Національний парк Лоренц (Індонезія), Природна система заповідника «Острів Врангеля» (росія), Національний парк Кіліманджаро (Танзанія), Йосемітський національний парк (США), Доломітові Альпи (Італія), Незаймані ліси Комі (росія).

Читайте також: ООН: Забруднення довкілля вбило більше людей, ніж COVID-19

У звіті зазначається, що ці льодовики втрачають 58 мільярдів тонн льоду щороку. Це еквівалентно загальному обʼєму води, що використовують Франція та Іспанія разом за рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-