Туреччина веде переговори для продовження «зернової ініціативи»

Туреччина веде переговори для продовження «зернової ініціативи»

Укрінформ
Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар продовжує переговори зі сторонами щодо продовження діяльності зернової ініціативи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Міністерства національної оборони Туреччини.

«російський персонал, який працює в Спільному координаційному центрі в Стамбулі, досі перебуває в центрі. На даний час виходу суден з України не буде. Сьогодні та завтра планується продовжити перевірку завантажених зерном суден, які очікують перед Стамбулом», - йдеться в заяві.

Зазначено, що за час роботи зернових коридорів з України було вивезено 9,3 млн тонн зерна.

Також вказується, що міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар продовжує докладати зусиль та здійснює координацію з уповноваженими особами й відповідними органами для розв'язання проблеми та продовження діяльності зернової ініціативи.

«Під час зазначених переговорів сторонам нагадують про важливість продовження цієї ініціативи, яка має позитивний вплив на людство в усьому світі та доводить, що всі кризи можна вирішити доброю волею та діалогом, а також уникати будь-яких провокацій, які негативно впливатимуть впливають на продовження дії механізму», - йдеться в документі.

Наголошується, що Турецька Республіка продовжуватиме виконувати свою роль у забезпеченні миру та гуманітарної допомоги в регіоні, як вона це робила досі.

Читайте також: НАТО закликає росію терміново повернутися до «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш веде активні переговори щодо відновлення участі росії в зерновій угоді. Рух 218 суден, які беруть участь у «зерновій ініціативі», наразі фактично заблокований.

Судно Ikaria Angel з 40 тисячами тонн зерна на борту, що призначалося для Ефіопії, не змогло вийти в неділю з українського порту через блокаду, яку відновила росія після виходу із «зернової угоди».

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-