Президент провів нараду щодо ситуації в енергетиці

Президент провів нараду щодо ситуації в енергетиці

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у середу, 26 жовтня, провів нараду щодо ситуації в енергетиці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про результати зустрічі глава Української держави розповів у вечірньому відеозверненні.

Він зазначив, що учасниками наради були члени Кабінету Міністрів, представники Офісу Президента, енергетичні компанії, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Тематика різнопланова. Це й відновлення пошкоджених об’єктів, захист генерації, забезпечення доступу людей до енергії. Окремо проаналізували стан атомної та гідрогенерації. Відповідно – ситуацію на Запорізькій атомній станції та на Каховській гідроелектростанції", – додав Президент.

Зеленський зауважив, що російські терористи створили українським енергетикам такі складні умови, яких ніхто у Європі ще не бачив. "Не було таких загроз, які зараз змушені долати українські фахівці. І вони з честю їх долають", – підкреслив глава держави.

Читайте також: Президент: Україні потрібна перемога над росією, зокрема і в енергетиці

Він подякував усім працівникам енергогалузі, рятувальникам, ремонтним бригадам, представникам місцевого самоврядування, приватних компаній, які працюють достатньо ефективно, щоб попри всі загрози зберігати стабільність енергосистеми України.

Водночас Зеленський додав, що в багатьох містах і районах України відбуваються аварійні відключення енергопостачання, доводиться обмежувати споживання енергії. "Але ми всі маємо пам’ятати одне: нам потрібна перемога над росією і в енергетичній сфері. Хоч би що робив ворог, наше завдання – ламати його плани й захищати Україну. І це не просто чиєсь завдання, це стосується не лише енергетиків чи когось іншого. Зараз потрібне свідоме споживання енергії всіма українцями", – наголосив Президент.

Він закликав українців обрати для себе схему обмеження споживання електрики, поки в загальній енергосистемі є дефіцит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-