До АРМА передали майно росіян і білорусів на 844 мільйони

До АРМА передали майно росіян і білорусів на 844 мільйони

Укрінформ
Правоохоронці передали до АРМА майно суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з росією та білоруссю, на суму понад 844 млн грн.

Про це повідомляє поліція Києва, передає Укрінформ

"В управління Агентству з розшуку та менеджменту активів передано низку майна, що належить громадянам російської та білоруської федерації. Загальна сума арештованого - понад 844 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейські столичного главку розслідують низку кримінальних проваджень за ст. 110-2 Кримінального кодексу (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Києва Артем Родигін, у рамках досудового розслідування слідчі провели ряд санкціонованих обшуків задля вилучення документації як речових доказів.

Читайте також: На Прикарпатті арештували російські активи більш як на 150 мільйонів

«Відповідно до ухвал місцевих судів за клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури російське, білоруське майно та кошти арештовано й передано до державного управління. Серед вилученого - 22 одиниці сільськогосподарської техніки, частка у статутному капіталі вагонобудівного заводу у розмірі 25%, 645 вагонів та інше майно організації, власником якої є громадянин рф. Також у переліку наявні три локомотиви білоруського об’єднання та гроші на банківських рахунках однієї з організації, власником якої є громадянин рб», - поінформував Родигін.

У межах досудового розслідування тривають заходи з метою встановлення інших активів, об’єктів нерухомості, корпоративних прав та майна, що належить безпосередньо або через афілійованих осіб росії, білорусі та їх резидентам.

Читайте також: Від АРМА в управління українському підприємству передали дев’ять російських суден

Як повідомлялося, у Харкові арештували майно та права на підприємство, засноване московським власником. Жовтневий районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурора та наклав арешт на корпоративні права російського ТОВ у сумі майже 12 млн грн і на п’ять транспортних засобів вартістю близько 2 млн грн. Наразі триває передача активів в управління АРМА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-