Роль України у глобальній продовольчій безпеці має посилюватися - Президент

Роль України у глобальній продовольчій безпеці має посилюватися - Президент

Укрінформ
Роль України в гарантуванні глобальної продовольчої безпеки має посилюватися, для цього необхідно розширити експортну зернову ініціативу, яка забезпечує постачання продовольства з наших портів.

Про це Володимир Зеленський він сказав під час спільного з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром спілкування зі ЗМІ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу

“Погодилися з паном президентом у тому, що роль України в гарантуванні глобальної продовольчої безпеки має тільки посилюватися. Для цього треба зберегти і розширити експортну зернову ініціативу, яка забезпечує постачання продовольства з наших портів”, - сказав Зеленський.

Він поінформував, що вже близько 9 мільйонів тонн агропродукції експортовано з України - десятки мільйонів людей по всьому світові врятовані від загрози голоду, який провокується російською федерацією.

Читайте також: З українських портів вийшло ще 4 судна з агропродукцією

“Вважаю абсолютно ганебними російські спроби загальмувати таке постачання продовольства країнам Африки, країнам Азії через створення штучної черги із суден, які змушені очікувати щоденно протягом тижня і більше виконання контрактних зобов’язань”, - сказав глава Української держави.

За його словами, у такій черзі було зафіксовано понад 170 суден.

Читайте також: Затримки перевірок суден із зерном: МЗС закликає світ зупинити росію

“Я дякую Німеччині та всім нашим партнерам, які підтримують збереження і розширення експортної зернової ініціативи. Маємо спільно не дозволити росії будь-яким чином зірвати цей експорт”, - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок, 25 жовтня, перебуває з візитом в Україні.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-