США наполегливо працюють над продовженням «зернової» угоди - Держдеп

США наполегливо працюють над продовженням «зернової» угоди - Держдеп

Укрінформ
США докладають зусиль для продовження дії угоди щодо забезпечення «зернових коридорів» у Чорному морі та сподіваються, що всі сторони, включно з рф, погодяться зберегти ці домовленості.

Про це заявила помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже наполегливо працюємо над продовженням угоди щодо (поставок – ред.) зерна», - сказала представниця Держдепу.

Вона підкреслила, що «зернова» угода була вкрай важливою для розблокування постачань продовольства з України і рф в інші країни, а також у контексті посилення глобальної продовольчої безпеки. За її словами, фактично це також «пішло на користь росії», яка завдяки домовленостям продовжила експортувати зерно.

Читайте також: Посадовці ООН їздили до москви домовлятися про продовження «зернової угоди»

«Зараз ведуться активні переговори. Ми дуже позитивно оцінюємо роль ООН і Туреччини в цьому процесі. Тож ми сподіваємося, що росія також погодиться, що продовження «зернової» угоди є корисним для всіх зацікавлених сторін», - підсумувала Донфрід.

Як повідомляв Укрінформ, Україна і Туреччина 16 жовтня на міжурядовому рівні висловилися за продовження дії «зернової» угоди після 22 листопада, коли спливає термін чинної домовленості. Офіційна Анкара у вівторок висловила позицію, що угоду про «зернові коридори» з України варто продовжити на пів року або рік.

Фото: Мініфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-