Шмигаль закликав іракський бізнес взяти участь у повоєнному відновленні України

Шмигаль закликав іракський бізнес взяти участь у повоєнному відновленні України

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі у Нью-Йорку на полях Генасамблеї ООН обговорив з прем’єр-міністром Республіки Ірак Мустафою Аль-Кадімі повномасштабне вторгнення рф в Україну, а також можливу участь іракського бізнесу в повоєнному відновленні України.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Важлива зустріч із Прем’єр-міністром Республіки Ірак Мустафою Аль-Кадімі на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Україна цінує дипломатичні зусилля Іраку в межах контактної групи Ліги арабських держав, спрямовані на припинення розв’язаної росією війни. Підкреслив, що необхідно продовжувати тиск на рф на усіх міжнародних майданчиках», - написав Шмигаль.

За його словами, сторони торкнулися питань глобальних викликів, зокрема продовольчої безпеки. У цьому контексті Шмигаль закликав Ірак підтримати продовження «зернової ініціативи» щодо експорту українського зерна через чорноморські порти.

Читайте також: Післявоєнне відновлення України проходитиме у три етапи - Шмигаль

Глави урядів також окреслили розвиток економічної співпраці. «Одним зі спільних інтересів наших країн може стати участь іракського бізнесу в післявоєнному відновленні України», - додав прем’єр.

Як повідомлялося, 20-26 вересня у Нью-Йорку триває тиждень високого рівня в рамках 77-ї сесії Генасамблеї ООН, де виступають лідери держав, глави урядів, керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-