Укргідроенерго позивається до ЄСПЛ проти росії через збитки Каховській ГЕС

Укргідроенерго позивається до ЄСПЛ проти росії через збитки Каховській ГЕС

Укрінформ
ПрАТ "Укргідроенерго" направило до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позов проти росії з вимогою компенсувати завдані компанії збитки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргідроенерго.

"Укргідроенерго подало позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти російської федерації щодо компенсації збитків, нанесених в результаті неспровокованої воєнної агресії росії проти України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загальна сума збитків Каховській ГЕС та недобудованій вітровій електростанції на острові Зміїний, за незалежною експертною оцінкою, сягнула майже 17 млрд грн.

Читайте також: Каховська ГЕС підключена до мережі - працюють чотири з шести агрегатів

"Всупереч міжнародному засудженню вторгнення рф в Україну та вимогам міжнародної спільноти зупинити проведення військових дій, росія продовжує окупацію території України, знищення об’єктів цивільної інфраструктури та напади на мирне населення. Тому очікувати на справедливий розгляд у самій росії позову або заяв товариства про відшкодування завданої шкоди було б ілюзорно", - наголосили в Укргідроенерго.

Як повідомлялося, Каховська ГЕС із 24 лютого перебуває на тимчасово не підконтрольній уряду України території.

Читайте також: На Херсонщині загарбники тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах – розвідка

ПрАТ "Укргідроенерго" – найбільша гідрогенеруюча компанія в Україні, її включено до переліку 15 найбільших підприємств державного сектору економіки. До складу компанії входять десять електростанцій на річках Дніпро та Дністер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-