Каховська ГЕС підключена до мережі - працюють чотири з шести агрегатів

Каховська ГЕС підключена до мережі - працюють чотири з шести агрегатів

Укрінформ
На Каховській гідроелектростанції працюють чотири з шести агрегатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргідроенерго.

«Станом на 6 вересня Каховська ГЕС продовжує працювати в енергосистемі по комерційно-диспетчерському графіку, видаючи від 40 до 110 Мвт/год потужності плаваючим графіком на підстанцію Новокаховська», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станція не бере участі в балансуванні системи. На Каховській ГЕС працюють чотири агрегати з шести. Один з агрегатів знаходиться в реконструкції, та ще один – в капітальному ремонті. На станції цілодобово знаходиться оперативний персонал Каховської ГЕС, який змінюється щодобово.

Читайте також: росіяни відключили Каховську ГЕС - Генштаб

Унаслідок бойових дій навколо станції мали місце неодноразові короткочасні відключення. Таке відключення мало місце і 5 вересня. Оперативним персоналом Каховської ГЕС за короткий період часу того ж дня було відновлено підключення до мережі, зазначають у пресслужбі Укргідроенерго.

Двічі на тиждень на станцію допускаються ремонтні бригади. Ремонтний персонал проводить огляди і намагається підтримувати працездатний стан обладнання. Оперативні ремонти не виконуються. Наразі відсутня можливість доставляти туди запчастини, щоб проводити якісні ремонти і підготовку до осінньо-зимового періоду.

Читайте також: Укргідроенерго оцінює попередні збитки від війни у понад ₴1 мільярд

Укргідроенерго наголосили, що Каховська ГЕС може працювати достатньо довго, якщо не буде зовнішнього втручання в її діяльність: обстрілів ліній електропередач, підстанцій, нищення обладнання. Втім, якщо станція зупиниться, то катастрофи не буде. Вода буде йти через водозливну греблю. Тому не буде ні прориву дамби, ні обміління, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Каховська ГЕС із 24 лютого перебуває на тимчасово непідконтрольній уряду України території.

ПрАТ «Укргідроенерго» попередньо оцінює збитки, завдані російською армією, у понад 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-