На Херсонщині загарбники тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах – розвідка

На Херсонщині загарбники тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах – розвідка

Укрінформ
Підрозділи російських військ у Херсонській області не можуть забезпечити себе питною водою і їжею та тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

«Підрозділи зс рф, які досі знаходяться на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, відрізані від налагодженого постачання їжі та питної води. Зокрема, командування десантно-штурмового підрозділу повітряно-десантних військ зс рф, який розташований неподалік Каховки, не може вирішити проблему забезпечення особового складу на передових позиціях питною водою та боєприпасами. Місцеве населення відмовляється забезпечувати окупантів продовольством навіть під примусом. Наразі поповнення запасів води і боєкомплекту здійснюється винятково вночі цивільним автотранспортом, викраденим у найближчих населених пунктах», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Херсоні – «приліт» в будівлю, де розміщувався «уряд» загарбників

У розвідці також поінформували, що деякі підрозділи російської армії в Херсонській області отримали наказ про виведення особового складу на лівий берег Дніпра, використовуючи для цього маломірні плавзасоби – моторні човни, викрадені у навколишніх селах.

«Поблизу місця паромної переправи через Дніпро зафіксовано появу кількох груп беззбройних рашистів по 10-20 чоловік. Ці військовослужбовці відмовилися брати участь у бойових діях. В результаті, командири підрозділів зняли їх з усіх видів постачання, вилучили зброю та відпустили «на вільні хліба». Наразі вони вимушені жебракувати у місцевих жителів та шукають можливості повернутися додому», - розповіли в пресслужбі.

Читайте також: Крадуть навіть турніки: росіяни тікають з Харківщини і мародерять по хатах і школах

Як повідомляв Укрінформ, напередодні бійці Центру спецоперацій “А” Служби безпеки України показали, як за допомогою безпілотника у Херсонській області знищили бойову машину десанту та бронетранспортер росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-