Австрія збудує в Україні три медзаклади за €600 мільйонів

Австрія збудує в Україні три медзаклади за €600 мільйонів

Укрінформ
Компанії з Австрії вкладуть 600 млн євро в будівництво та обладнання трьох медичних закладів в Україні – проєкти будуть профінансовані австрійськими та німецькими банками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє APA з посиланням на заяву міністерства економіки Австрії.

"Через війну зросла потреба в будівництві медичних закладів. На першому етапі три конкретні проєкти – будівництво та обладнання Національної дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, будівництво та обладнання сучасної університетської клініки у Києві та будівництво Національного реабілітаційного центру України у Львові – буде втілено австрійськими компаніями (такими, як, наприклад, Vamed) з проєктною вартістю понад 600 млн євро. Все фінансуватимуть австрійські та німецькі банки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це стало можливим після укладання урядами України та Австрії Рамкової угоди про економічну співпрацю у розвитку проєктів.

Читайте також: "Охматдит" отримав сучасне обладнання для нейрохірургічних операцій – МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, підписана 4 вересня урядами України та Австрії Рамкова угода передбачає реалізацію низки важливих спільних проєктів - зокрема у сфері охорони здоров’я.

За словами першого віцепрем'єра - міністра економіки Юлії Свириденко, серед першочергових проєктів - будівництво та оснащення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" і сучасної університетської клініки у Києві, а також створення Національного реабілітаційного центру у Львові.

Читайте також: Австрія передала Україні чергову партію комунальної техніки

Для реалізації зазначених проєктів буде залучено пов’язане пільгове довгострокове фінансування під гарантії європейських експортних кредитних агенцій. Очікується, що ефективна ставка залучення коштів не перевищить 3% річних, а термін запозичення становитиме до 14 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-