"Охматдит" отримав сучасне обладнання для нейрохірургічних операцій – МОЗ

Фото
Укрінформ
НДСЛ "Охматдит" отримала сучасне обладнання для нейрохірургічних та ортопедичних операційних. Нове устаткування особисто перевірив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Про це повідомляють на сайті МОЗ, передає Укрінформ.

«Зустрічаючись із лікарями в Охматдиті, Президент України Володимир Зеленський сказав, що у лікарні повинно бути найсучасніше медичне обладнання, яке необхідне лікарям. І сьогодні ми маємо систему нейронавігації, аналоги якої є лише в 5 центрах Європи. Завдяки цьому обладнанню та кваліфікації наших медиків у багатьох українців з'явився шанс повернути таке бажане здоров’я», – наголосив Ляшко.

Під час візиту оглянули нову нейронавігацію, яка була запущена наприкінці липня. Обладнання використовується в більшості нейрохірургічних втручань, ортопедії і травматології, що допомагає зменшити хірургічну травму, ризики операції та прискорити відновлення маленьких пацієнтів.

Зазначається, що нове обладнання значно розширило можливості у лікуванні деяких форм епілепсії, які раніше були неможливі. Також нейронавігація постійно використовується в лікуванні гідроцефалії та видаленні пухлин головного мозку. З кінця липня спеціалісти лікарні виконали вже понад 20 операцій з використанням нових технологій.

Також очільник МОЗ відвідав 13-річну пацієнтку відділення ортопедії Катю, яка постраждала внаслідок ракетного удару на вокзалі Краматорська. Дитина отримала множинні мінно-вибухові травми, але завдяки лікарям вже переведена на реабілітаційне лікування. Дівчинка фактично знову вчиться ходити.

Читайте також: Україна отримала 100 тисяч доз COVID-вакцини Janssen

За час повномасштабного вторгнення росії в Україну, в НДСЛ «Охматдит» розпочали свою роботу 14 нових операційних, де наразі прооперовано 2 687 пацієнтів.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-