Ситуація на ЗАЕС: Україна забезпечила живлення, необхідне для реакторів у «холодному стані»

Ситуація на ЗАЕС: Україна забезпечила живлення, необхідне для реакторів у «холодному стані»

Укрінформ
Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” забезпечили живлення Запорізької атомної електростанції, необхідне для безпечної роботи реакторів станції в режимі холодного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький у Фейсбуці.

"Спеціалісти компанії вчора відновили високовольтну лінію електропередачі, яка забезпечує власні потреби Запорізької АЕС. Завдяки стабільному енергоживленню з української енергомережі забезпечена безпечна зупинка енергоблока АЕС та подальша стабільна робота всіх технологічних систем станції, необхідних для її надійної експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Запорізька АЕС повністю зупинена – Енергоатом

Кудрицький зазначив, що ворог систематично та свідомо пошкоджує магістральну мережу в зоні ЗАЕС. За останні три тижні ремонтники Укренерго двічі відновлювали всі магістральні лінії, що забезпечують не тільки власні технологічні потреби ЗАЕС, але й її надійний зв'язок з енергосистемою.

Як повідомляв Укрінформ, ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Читайте також: Візит МАГАТЕ не приніс відчутних результатів щодо демілітаризації Запорізької АЕС – Шмигаль

6 вересня МАГАТЕ представило звіт за результатами інспекції ЗАЕС. У документі зафіксовано випадки розміщення російської військової техніки на території Запорізької АЕС, зокрема у машинних залах енергоблоків.

9 вересня генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав до створення зони ядерної безпеки та захисту навколо станції.

Уночі 11 вересня енергоблок №6 ЗАЕС відключили від енергомережі. Триває підготовка до його розхолодження та переведення у холодний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-