Зона ядерної безпеки навколо ЗАЕС потрібна вже зараз - глава МАГАТЕ

Зона ядерної безпеки навколо ЗАЕС потрібна вже зараз - глава МАГАТЕ

Відео
Укрінформ
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав до негайного припинення обстрілів у районі Запорізької АЕС та створення зони ядерної безпеки та захисту навколо станції.

Його заява щодо ситуації на ЗАЕС опублікована на сайті МАГАТЕ, передає Укрінформ.

"Я настійно закликаю до негайного припинення обстрілів у всьому районі. Тільки це забезпечить безпеку обслуговуючого персоналу та дозволить довгострокове відновлення енергопостачання Енергодара та електростанції. Цей драматичний розвиток подій засвідчує абсолютну необхідність створення зони ядерної безпеки та захисту вже зараз", - заявив він.

Глава МАГАТЕ наголосив, що створення такої зони – "єдиний спосіб гарантувати, що нам не загрожує ядерна аварія".

Як повідомлялося, напередодні через обстріли з боку російських військ Енергодар залишався без електропостачання по всьому місту.

6 вересня МАГАТЕ представило звіт за результатами інспекції тимчасово окупованої ЗАЕС. У документі зафіксовано випадки розміщення російської військової техніки на території Запорізької АЕС, зокрема у машинних залах енергоблоків.

Читайте також: Ситуація на ЗАЕС: Україна пропонує створити міжнародну місію за участю ООН та ЄС

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-