У Мінекономіки хочуть збільшити рівень ВВП на душу населення до $12 тисяч

У Мінекономіки хочуть збільшити рівень ВВП на душу населення до $12 тисяч

Укрінформ
У Міністерстві економіки працюють над тим, щоб збільшити рівень ВВП на душу населення в Україні з 4 500 до 12 тисячі доларів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповіла перший віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія".

"Наша мрія - здійснити цей потрійний стрибок від фронтирної економіки до розвиненої економіки. Ми маємо $4500 ВВП на душу населення. Ми хочемо здійснити стрибок до щонайменше $12 тисяч", - заявила вона.

Свириденко зазначила, що для цього Мінекономіки здійснює низку заходів. Зокрема, спрощує процедури ліцензування підприємницької діяльності, а також працює над розвитком малого та середнього підприємництва в країні.

За словами віцепрем'єрки, крім цього Україна має збільшувати обсяги експорту товарів з доданою вартістю. Свириденко зауважила, що наразі частка таких товарів у загальному обсязі експорту становить 25%. У Мінекономіки планують збільшити цей показник до 75%.

Читайте також: Потреби на відновлення України становлять майже $350 мільярдів – спільна оцінка

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозами Мінекономіки, у 2022 році очікується уповільнення падіння темпів ВВП до 33,2%, що підтверджується тенденціями, які спостерігалися в другому кварталі та серпні поточного року.

За прогнозами Нацбанку, у 2022 році інфляція сягне 31%, а ВВП скоротиться на третину. У наступному році очікується повернення економіки до зростання, а інфляційної динаміки – до зниження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-