Уряд схвалив рішення про залучення $530 мільйонів від МБРР

Уряд схвалив рішення про залучення $530 мільйонів від МБРР

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив рішення про залучення від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) додаткового фінансування у розмірі 530 млн дол. США

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Сьогодні, 10 вересня 2022 року, на засіданні уряду прийнято рішення про залучення додаткового фінансування у розмірі 530 млн дол. США у рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні",- йдеться в повідомленні.

Крім того, на засіданні уряду підтримано проєкт Розпорядження Президента України про утворення делегації України для участі у переговорах з МБРР щодо укладення Угоди про позику між Україною та МБРР, а також уповноваження міністра фінансів України Сергія Марченка на підписання цієї Угоди.

Кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Великої Британії та Данії: термін погашення кредиту – 19 років з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних (нараховується на невикористану частину позики).

Читайте також: Світовий банк за 30 років затвердив для України позик на $14,4 мільярда та €2,1 мільярда

Кошти буде спрямовано на оплату роботи працівників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» впроваджується з червня 2022 року. Загальний обсяг залучених коштів становить 7,3 млрд дол. США. Мета зазначеного проєкту – підтримка стійкої спроможності уряду України здійснювати адміністративну діяльність та надавати послуги для виконання основних державних функцій на національному та регіональному рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-