Світовий банк за 30 років затвердив для України позик на $14,4 мільярда та €2,1 мільярда

Світовий банк за 30 років затвердив для України позик на $14,4 мільярда та €2,1 мільярда

Укрінформ
За 30 років співпраці Світовий банк затвердив для України 70 позик на понад 14,4 млрд дол та 2,1 млрд євро, з яких наразі отримано 11,8 млрд дол та 1,2 млрд євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Серед міжнародних кредитно-фінансових організацій Міжнародний банк реконструкції та розвитку є другим, після МВФ, кредитором України. За 30 років плідної співпраці Світовий банк затвердив для України 70 позик загальним обсягом більш ніж 14,4 млрд дол та 2,1 млрд євро, з яких наразі отримано 11,8 млрд дол та 1,2 млрд євро», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Світовий банк з перших днів відкритої війни рф проти України забезпечив безпрецедентну підтримку нашої держави, зокрема у березні 2022 року було затверджено додатковий пакет підтримки для України в розмірі понад 500 млн євро, які були спрямовані до держбюджету на покриття нагальних соціальних та гуманітарних витрат. Під час воєнного стану в Україні Світовий банк затвердив три позики на загальну суму 1,85 млрд євро та 91,16 млн доларів.

Також, з метою надання підтримки Україні під час війни Світовий банк створив новий ефективний фінансовий механізм на безповоротній основі: Цільовий фонд багатьох донорів, завдяки чому вдалося залучити грантові кошти на загальну суму 1,088 млрд євро та 7,5 млрд доларів від таких країн як США, Велика Британія, Данія, Нідерланди, Австрія, Норвегія, Литва, Латвія та Ісландія.

Фінансові ресурси, отримані від Світового банку, використовуються для фінансової та технічної підтримки державного бюджету, допомагають нашій державі впроваджувати інституційні та структурні реформи, а також реалізовувати довгострокові інвестиційні проєкти за пріоритетними напрямами економічного розвитку країни.

Читайте також: ЄБРР надасть Укрзалізниці €98,5 мільйона на підтримку ліквідності

Як повідомлялось, недонадходження окремих доходів державного бюджету в січні-червні 2022 року через повномасштабне вторгнення росії становлять щонайменше 176 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-