Безпека та оборона: у Мінфіні назвали пріоритети бюджету-2023

Безпека та оборона: у Мінфіні назвали пріоритети бюджету-2023

Укрінформ
У проєкті Державного бюджету України на 2023 рік пріоритетним напрямком буде сектор безпеки і оборони, а також соціальний захист громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"В умовах воєнного стану пріоритетом державного бюджету на наступний рік буде сектор безпеки і оборони, а також забезпечення усіх соціальних зобов’язань держави", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, у наступному році видатки на пенсійне та соціальне забезпечення не зменшуються, а деякі з них будуть навіть збільшені.

"Близько 5,5 млрд грн буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян украй важлива. Також буде забезпечено своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітних плат медикам та освітянам. Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня минулого року", - зауважив Єрмоличев.

Тобто, Міністерство фінансів закладає у проєкт державного бюджету на 2023 рік мінімальну зарплату на рівні грудня поточного року – 6700 гривень. Також заступник міністра фінансів повідомив, що медицина залишається пріоритетом фінансування на наступний рік.

«Наразі ми дискутуємо із Національною службою здоров’я та МОЗ щодо залишків коштів, які знаходяться на рахунках надавачів медичних послуг. Тому планується коригування програми медгарантій, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені», - сказав Єрмоличев.

У міністерстві додали, що під час обговорення основних аспектів проєкту держбюджету на 2023 рік також було порушено питання фінансування видатків на культуру та мистецтво, збільшення фінансування вугільної промисловості, виплати заробітних плат у сфері охорони здоров’я.

Читайте також: Бюджет-2023 передбачатиме на безпеку й оборону понад трильйон гривень - Президент

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді очікують внесення урядом проєкту державного бюджету на 2023 рік згідно з регламентом - до 15 вересня.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-