Зі 102 суден з українським зерном 70 вирушили до Азії та Африки - Зеленський

Зі 102 суден з українським зерном 70 вирушили до Азії та Африки - Зеленський

Укрінформ
Президент України спростував заяву путіна про те, нібито більшість українського зерна вивозиться до Європи, а не бідних країн, які його найбільше потребують.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Українське продовольство було експортовано на три континенти - в Африку, Азію і Європу. Якщо детально, 54 судна вже направлені в Азію. 16 суден уже направлено в Африку, 32 судна – у Європу. І частина з цього обсягу, до речі, знову ж таки, потім направляється в азійські та африканські країни», - поінформував Президент.

За його словами до кінця цього місяця з українських морських портів може бути експортовано не менше 3 мільйонів тонн агропродукції, і значна частина – саме для найбідніших країн.

«Зокрема, був доставлений перший вантаж до Ефіопії. Маршрут був непростий, спочатку - морем, потім - вантажівками, але сотні тисяч ефіопів реально врятовані від голоду», - заявив Президент.

Читайте також: Кулеба: Дві третини кораблів з українським зерном ідуть до країн Африки, Азії і Близького Сходу

Він зауважив: можливо, рф це не влаштовує, і вона не хоче цього помічати, але світу саме це і потрібно - рятувати країни на різних континентах від хаосу, рятувати людей від голоду.

Як зазначив Зеленський, Україна, на відміну від рф, не робить расистського поділу світу на тих, хто заслуговує на безпеку, і тих, хто нібито цього не заслуговує; на тих, хто заслуговує жити без голоду, і на тих, хто нібито цього не заслуговує.

Читайте також: Україна щомісяця збільшує експорт збіжжя на 20–30% - Сольський

«Ми підтримуємо всіх людей, усі країни. І ті, які нам допомагають, і ті, які поки утримуються від допомоги. І ті, які більш стабільні, і ті, які менш стабільні. Ще раз наголошую: Україна була, є й буде гарантом світової продовольчої безпеки», - підсумував Президент, подякувавши всім, хто захищає нашу державу, і кожному з партерів України, хто допомагає нам боротися за свободу.

Як повідомляв Укрінформ, президент росії путін запропонував обмежити експорт зерна з України, оскільки країни Євросоюзу нібито «постачають урожай виключно собі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-