Енергоатом працює над планом виконання рекомендацій МАГАТЕ щодо ЗАЕС

Енергоатом працює над планом виконання рекомендацій МАГАТЕ щодо ЗАЕС

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" працює над створенням плану виконання рекомендацій Міжнародного агентства з атомної енергії, які викладені у звіті за результатами місії на окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

Як передає Укрінформ, про це заявив президент Енергоатома Петро Котін в ефірі національного телемарафону.

"Вони надали сім рекомендацій, і ми працюємо над тим, щоб створити план по виконанню цих рекомендацій. Ціль цього плану буде, врешті-решт, у деокупації станції", - сказав Котін.

Крім того, Енергоатом повністю підтримує рекомендацію МАГАТЕ по створенню демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС. За словами Котіна, на територію станції та Енергодара можна ввести миротворчий контингент, що потребує додаткових дипломатичних зусиль. Очільник Енергоатома вважає, що це один із можливих шляхів деокупації ЗАЕС.

Читайте також: Виконання рекомендацій МАГАТЕ можливе лише після деокупації ЗАЕС - Галущенко

Він наголосив, що місія МАГАТЕ зафіксувала порушення усіх семи критеріїв ядерної безпеки на ЗАЕС.

Як повідомлялося, 6 вересня МАГАТЕ представила звіт за результатами інспекції тимчасово окупованої ЗАЕС. У документі зафіксовано випадки розміщення російської військової техніки на території Запорізької АЕС, зокрема, у машинних залах енергоблоків.

МАГАТЕ у своєму звіті за підсумками місії закликає до негайного створення зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції.

Читайте також: Кислиця: росія намагалася тиснути на гендиректора МАГАТЕ під час підготовки звіту про ЗАЕС

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-