Законопроєкт про спрощення продажу землі для особистого господарства пройшов перше читання

Законопроєкт про спрощення продажу землі для особистого господарства пройшов перше читання

Укрінформ
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №7532, який передбачає спрощення умов купівлі земельних ділянок для ведення садівництва та особистого селянського господарства.

Про це заявив голова Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, передає Укрінформ з посиланням на сайт парламенту.

«Продовольча безпека українських родин - пріоритет сьогодні. У цій справі маємо використовувати усі можливості. Зокрема, і спрощувати умови купівлі ділянок. Ті українці, які мають потребу та можливість, зможуть самостійно обробити город, збудувати приміщення для утримання невеликої худоби, посадити сад», - зазначив Гайду.

Читайте також: В Україні вже зареєстрували 116,6 тисячі земельних угод

За його словами, законопроєкт передбачає спрощення процедури купівлі земельних ділянок до 25 соток для садівництва та до 2 га для ведення селянського господарства. Зокрема, це стосується врегулювання процедури перевірки нотаріусом набувачів таких ділянок, яка наразі може коштувати до 10 тисяч гривень та займати до 2 тижнів часу.

Гайду додав, що документ важливий також для переселенців, які зможуть за спрощеною процедуру купувати ділянки у більш безпечних регіонах країни, аби вирощувати продукцію для своїх потреб, сіяти, облаштувати садові будинки для роботи та сезонного проживання.

Читайте також: Нормативна оцінка землі надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників

«За друге півріччя 2021 року продали понад 31 тис. ділянок до 2 га для ведення особистого селянського господарства. Це означає, що попит є. А через війну та переміщення людей він зростатиме. Тому маємо вдосконалювати земельні відносини й робити все можливе для підтримки людей», - резюмував голова комітету.

Як повідомлялось, за період повномасштабної війни в Україні укладено понад 17 тисяч угод на ринку землі, вони охоплюють площу в близько 30 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-