В Україні арештували майно ексдепутата держдуми рф на ₴1 мільярд

В Україні арештували майно ексдепутата держдуми рф на ₴1 мільярд

Укрінформ
В Україні арештували корпоративні права та майно підприємств з виробництва паперу і картону на понад 1 мільярд гривень, власником яких є колишній депутат державної думи російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора накладено арешт на корпоративні права та 25 об’єктів нерухомості підприємств, які є одними з найбільших виробників паперу та картону на території України. Загальна сума арештованого майна становить понад 1 млрд грн”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, службові особи цих товариств, бенефіціарним власником яких є громадянин росії – ексдепутат держдуми рф, здійснюючи діяльність у 2019-2021 роках на території України, ухилилися від сплати податків на понад 132 млн грн і легалізували майно в особливо великих розмірах (ст. 212, ст. 209 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України.

Читайте також: В Україні арештували майно білоруських та російських підприємств на ₴400 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, передали активи трьох асфальтобетонних заводів білоруських компаній вартістю близько 120 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-