Україна та Австрія підписали угоду про економічну співпрацю

Україна та Австрія підписали угоду про економічну співпрацю

Відео
Укрінформ
Український та австрійський уряди підписали Рамкову угоду про економічну співпрацю у розвитку проєктів, зокрема у сфері охорони здоров’я, яка передбачає будівництво та оснащення низки медичних закладів.

Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«4 вересня Урядами України та Австрії була підписана Рамкова угода про економічну співпрацю у розвитку проєктів. Ми вдячні нашим австрійським партнерам за готовність брати активну участь у відбудові України, інвестувати в її розвиток. Підписаний документ – це ще один важливий крок для поглиблення партнерства та співпраці між нашими країнами», - зазначила вона.

Міністерка уточнила, що документ передбачає реалізацію низки спільних проєктів – зокрема, в сфері охорони здоров’я. Серед першочергових – будівництво та оснащення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», сучасної університетської клініки у Києві, а також створення Національного реабілітаційного центру у Львові.

«Хочу висловити вдячність австрійським партнерам та особисто Мартіну Кохеру, міністру праці та економіки Австрії. За фінансову та гуманітарну допомогу Україні, а також ініціативу взяти шефство над Запорізькою областю, яка потребує розмінування та відновлення», - додала Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний уряд Австрії вважає санкції ЄС, вжиті проти росії через її агресію в Україні, дієвими та необхідними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-