Уряд пропонує РНБО накласти додаткові санкції на ексміністра Захарченка

Уряд пропонує РНБО накласти додаткові санкції на ексміністра Захарченка

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, відповідно до якого пропонує винести на розгляд РНБО питання про застосування додаткових санкцій проти колишнього міністра внутрішніх справ часів Януковича - Віталія Захарченка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що санкції передбачають блокування активів Захарченка згідно зі змінами до Закону України «Про санкції», які вступили в дію 24 травня 2022 року.

Санкції стосовно Захарченка, зокрема у вигляді блокування активів, тимчасового обмеження права користуватися та розпоряджатися належним йому майном, були ухвалені рішенням РНБО від 26 лютого 2021 року згідно із законодавством, чинним на той час. Проте зміни до санкційного законодавства, що набули чинності у травні 2022 року, містять більш потужні та ефективні інструменти.

Читайте також: Уряд пропонує РНБО ввести санкції проти росатома

Зокрема, застосування блокування активів у новій редакції Закону України «Про санкції» дає можливість Міністерству юстиції звернутися до Вищого антикорупційного суду з поданням щодо стягнення активів. Також блокування активів може поширюватися не лише на підсанкційну особу, а й на людей, котрі пов’язані з нею.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань 8 серпня повідомило про підозру бізнес-спільникам колишнього очільника МВС Віталія Захарченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-