Понад 350 змін у товарних кодах: в Україні планують оновити Митний тариф

Понад 350 змін у товарних кодах: в Україні планують оновити Митний тариф

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на засіданні 2 вересня підтримав законопроєкт, який запроваджує нову редакцію Митного тарифу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він зазначив, що в основу нової редакції Митного тарифу України покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

Нова класифікація побудована на основі сучасної сьомої редакції Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2022 року та Комбінованої номенклатури Європейського Союзу 2022 року.

За словами Мельничука, проєктом не передбачено змін діючих ставок ввізного мита на товари, зміниться лише класифікація окремих товарів.

Пресслужба Міністерства економіки уточнює, що проєкт нового Митного тарифу передбачає технічну зміну класифікації окремих товарів шляхом об’єднання декількох кодів в один, деталізації одного коду у декілька та переходу окремих видів товарів в інші коди. 

Також, із системи товарів будуть виключені ті товари, які вже не застосовуються в міжнародній торгівлі. Водночас, будуть введені в обіг нові товари, які вироблені з використанням сучасних технологій тощо.

Читайте також: В ЄС ухвалили рішення запросити Україну до «митного безвізу»

Загалом відбудеться понад 350 змін у товарних кодах, переважно товарів сільського господарства, хімічного, лісового секторів, текстилю, кольорових металів, машинобудування, транспорту тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Україна 31 серпня передала європейській стороні необхідні документи для приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-