Україна передала документи для приєднання до «митного безвізу»

Україна передала документи для приєднання до «митного безвізу»

Укрінформ
Україна 31 серпня передала європейській стороні необхідні документи для приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Міжнародне застосування NCTS, на доповнення до реінжинірингу програми АЕО (авторизованого економічного оператора - ред.) та системи митних спрощень, – це основний інструмент для швидкого проходження товарів через митницю зі збереженням безпеки на кордоні під час війни. З приєднанням до міжнародних митних конвенцій та запуском відповідних законодавчих змін Україна виконає 81% своїх зобов’язань Угоди про асоціацію з ЄС у митній сфері», – підкреслив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

За його словами, досягнення у міжнародній митній політиці суттєво наближають Україну як країну-кандидата до вступу в ЄС.

Читайте також: Мінекономіки: Російські активи - це ідеальне джерело фінансування дефіциту бюджету

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна отримає «митний безвіз» вже у 2022 році.

«Митний безвіз» — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. Це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-