G7 готується оголосити план обмеження ціни на російську нафту - WSJ

G7 готується оголосити план обмеження ціни на російську нафту - WSJ

Укрінформ
Найближчим часом міністри фінансів країн G7 можуть оприлюднити план встановлення обмежень на ціну нафти, яку експортує росія.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Wall Street Journal.

Керівники фінансових відомств країн Групи семи зберуться у п'ятницю, 2 вересня, щоб схвалити цей план і визначитися з терміном його реалізації, повідомляє видання, посилаючись на власні джерела.

Очікуваний захід може стати ефективним способом скорочення доходів росії від продажу енергоносіїв. Водночас указується на низку проблем на шляху реалізації цих обмежень.

Читайте також: Бербок закликала країни ЄС до «енергетичної солідарності» восени та взимку

Згідно з планом, уточнює видання, країни G7 заборонять фінансування та страхування поставок російської нафти, за винятком випадків, коли вона купується за встановленою ціною. Ці країни охоплюють трохи більше 30% світової фінансової системи та страхують понад 90% світових транспортних перевезень.

«Наша мета – створити таку дозвільну систему, яка дасть можливість російській нафті текти, але знизить доходи рф», - заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.

Серед важливих деталей, які все ще обговорюються, - ціна, на яку може бути встановлено ліміт. Посадовці шукають баланс між обмеженням російських доходів та збереженням стимулу для росії продавати свою нафту.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі спаду світової економіки

План щодо обмеження цін також поширюватиметься на нафтопродукти, зокрема бензин - ще одне важливе джерело надходжень рф від експорту.

У середу нафта продавалася у Нью-Йорку за ціною близько 90 доларів за барель, що, за оцінками аналітиків, уже на 20 доларів дешевше проти світових цін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-