росія перекрила Франції газ і звинуватила в несплаті боргів

росія перекрила Франції газ і звинуватила в несплаті боргів

Укрінформ
Газпром звинуватив французьку компанію Engie у несплаті коштів за липневі поставки та зупинив постачання газу з 1 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогазу» у Телеграмі.

«Кремлівська газова монополія звинуватила французьку компанію Engie – одного з основних постачальників газу у Франції, у несплаті коштів за липневі поставки та перекрила їй кран з 1 вересня. Своєю чергою, Engie заявила, що претензії Газпрому стосуються «розбіжностей у контрактах», - йдеться в повідомленні.

В українській компанії уточнили, що Кремль «втрачає» не тільки Францію. Зокрема, Газпром на три доби зупинив постачання газу до Європи через Північний потік-1.

Читайте також: Галущенко: Ця зима може стати останньою, коли росія тисне на ЄС постачанням газу

«Газпром продовжує тиснути на країни ЄС. Але вони теж підготувались – заповнили газосховища на 80%. Тож країнам має вистачити газу, щоб пройти зимовий сезон. Росія через постійний шантаж втратила домінуюче положення на ринку ЄС», - додали в Нафтогазі.

Як повідомлялось, після повномасштабного вторгнення в Україну рф провокує в Європі енергетичну кризу. Зокрема, днями Газпром заявив про повне припинення постачання магістральним газопроводом «Північний потік» у зв'язку з плановими роботами.

Натомість Норвегія стала лідером з поставок газу до Європи, посунувши рф на друге місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-